11-2013 | Onduidelijkheid wapeningsnet vloerverwarming

Kan het wapeningsnet waarop de vloerverwarmingsslangen wordt vastgemaakt gezien worden als wapening voor het reduceren van (krimp-) scheuren in de cementdekvloer? Dit is helaas een veel voorkomend misverstand!


Het wapeningsnet of ook wel montagenet genoemd heeft alleen een functionele functie voor het eenvoudig verwerken van de vloerverwarmingslangen.

Hoe kunt u preventief maatregelen nemen tegen (krimp) scheurwerking?
1). Om (krimp) scheuren te reduceren dient er een wapeningsnet in de bovenlaag van de cementdekvloer te worden geplaatst, dus bóven de vloerverwarming.
2). Een andere mogelijkheid voor het reduceren van krimpscheuren in de plastische fase is het verwerken van wapeningsvezel in het vloermortel.
3) De laatste optie is de verwerking van de Compound Superplastificeerder welke ter vervanging van wapeningsnetten is en waarin daarnaast ook nog een micro vezel en toevoeging voor de vloerverwarming is verwerkt. Door toepassing van de Compound Superplastificeerder gaat uw cementdekvloerklasse ophoog d.w.z. u verkrijgt een extra sterke cementdekvloer (Cw16 klasse wordt verhoogd naar een Cw20 klasse, en een Cw20 klasse wordt verhoogd naar een Cw25 klasse).

Gezien meerdere factoren is er helaas géén 100% garantie om scheurvorming tegen te gaan. Het toepassen van de juiste materialen, aanhouden van voldoende dikte en dekking boven leidingen in de cementdekvloer alsmede de normeringen in acht houden voor het opstoken van de vloerverwarming maken de kansen op scheurvorming geringer. Het opstookprotocol voor cementdekvloeren met vloerverwarming kunt u op onze website downloaden.

Terug

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest