06-2012 | Project Gorinchemse Lingewijk in beeld
Renovatietotaal, april 20102

Lean werken, flexibiliteit en kwaliteit zijn de key-woorden bij de realisatie van de cementdekvloeren bij het project Gorinchemse Lingewijk. De wijk is in beeld gebracht door het blad renovatietotaal, jaargang 2 - april 2012.


Berkers Totaal Vloeren heeft verschillende fases wan de wijk aangepakt met nieuwe cementdekvloeren. De totale wijk Lingewijk Zuid in Gorinchem omvat 493 huurwoningen, die eigendom zijn van de woningcorporatie Poort6.Voor de aannemer maakte de veel verschillende woningtypes het werk niet makkelijker op. De aannemer werkt op basis van de LEAN-mothodiek: daarbij worden de werkzaamheden van alle partijen op elkaar afgestemd zodat iedereen op het juiste moment zijn bijdrage in het bouwproces levert. Berkers Totaal Vloeren heeft deze samenwerking met heldere communicatie en goede organisatie als zeer prettig ervaren.


De sociale huurwoningen zijn van rond de jaren twintig van de vorige eeuw die zo rijk gedetailleerd zijn als maar zelden voorkomt. De architect mocht toen der tijd zich uitleven en vaatte die taak serieus op: gevelvariaties met vakwerken, bakstenen trapgevels en stucwerk wisselen elkaar af, evenals straatbeelen en hoekoplossingen. Vanwege de zeer karakteristieke gevels moest isolatie aan de binnenzijde gebeuren. Dat maakte de woningen dus ook alleszins waard om te renoveren en restaureren.

Terug

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest