Wat is betonlook?


De term betonlook vloer is afgeleid van de gevlinderde betonvloer, waarbij de desbetreffende vloer lijkt (look a like) op de gevlinderde betonvloer. In eerste instantie werden de gevlinderde ofwel monolithisch afgewerkte betonvloeren voornamelijk in de industrie en in het bedrijfsleven opgeleverd als eindvloer. Doordat architecten en interieurontwerpers vielen op de minimalistische uitstraling van de gevlinderde betonvloeren, is er een groot aanbod in de markt ontstaan van verschillende soorten vloeren welke de “look en feel” hebben van de gevlinderde betonvloer.In de gietvloeren sector wordt de term “betonlook” het meest gebruikt. De betonlook gietvloeren worden gegoten in één of twee grijsachtige tinten waardoor er een betonlook uitstraling wordt gecreëerd. Door twee grijsachtige tinten door elkaar te mengen worden de zogenaamde “wolken” van de gevlinderde betonvloer nagebootst. Afhankelijk van de mengtijd en wijze van applicatie kan het wolken effect in een rustige of drukke uitstraling worden gemaakt. Hierdoor is, net zoals bij de gevlinderde betonvloer, elke vierkante meter van de vloer uniek!
Betonlook PU Gietvloer
Betonlook PU Gietvloer

Betonlook vloeren gemaakt op cementbasis worden veelal in de praktijk ook wel woonbeton vloeren genoemd. Dit zijn veelal vloeren gemaakt van natuurlijke materialen waarbij een belangrijk kenmerk is dat deze vloeren gevoelig zijn voor scheurwerking. De gevlinderde betonvloer, maar ook de gepleisterde cementdekvloer, zijn voorbeelden van woonbeton.Berkers Totaal Vloeren levert naast de bovenvernoemde betonlook en woonbeton vloeren ook nog Venetiaans woonbeton en de Con Creation vloer. Deze vloeren zijn gedeeltelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals cement en micro beton, maar daarnaast worden ook gemodificeerde bindmiddelen toegepast.


Kortom, elke betonlook vloer of woonbeton vloer heeft haar eigen karakter, sfeer en speciale eigenschappen. Laat u uitvoerig informeren en maak een afspraak in onze showroom om de verschillende soorten betonlook vloeren te bezichtigen.


Berkers Totaal Vloeren met een zeer uitgebreid aanbod in betonlook vloeren, telefoonnummer 0499-476199.

Venetiaans woonbeton winkel
Venetiaans woonbeton winkel

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest